Яценюк: Путін не має права нам окреслювати червоні лінії

Путін не має права нам окреслювати червоні лінії. Наша червона лінія у відносинах з Росією і Путіним – це лінія нашого державного кордону разом із Кримом, Донецьком і Луганськом, —наголосив Прем’єр-міністр України 2014-2016 років, голова Київського Безпекового Форуму Арсеній Яценюк, відкриваючи КБФ 1 грудня.

Арсеній Яценюк підкреслив, що з 2014 року російська загроза тільки посилюється: “2014 року Путін чітко показав, що для нього немає жодних ліній, для нього немає жодного міжнародного права — для нього є завдання. Завдання відновлення Радянського Союзу”.

“Ще одне завдання Путіна, наголосив Арсеній Яценюк,відновлення ГКЧП”: “Відновлення радянської імперії і керування цією імперією шляхом ГКЧП – це і є політика Путіна”.

Арсеній Яценюк підкреслив, що категорично не погоджується з тезою, начебто ключ до миру в Україні лежить в Кремлі і знаходиться в руках Путіна.

“В руках Путіна не ключ до миру. В руках Володимира Путіна – автомат для війни. Для війни проти України, війни проти Європи, проти всього демократичного і західного світу”.

“Саме тому Путін не має права нам окреслювати червоні лінії, які він нещодавно заявив. Вважаю, що Україна і наші західні партнери повинні чітко окреслити ті червоні лінії, які за жодних обставин путінська Росія не може перетнути”, —підкреслив голова КБФ.

“Наша червона лінія у відносинах з Росією і Путіним – це лінія нашого державного кордону. Нашого державного кордону, який повинен проходити по тій території, де Крим, Донецьк і Луганськ, що є невід’ємною частиною української держави”, — наголосив він.

Наша червона лінія, підкреслив Арсеній Яценюк, – це суверенне право України приймати рішення про членство як в Європейському Союзі, так і в НАТО.

“Це наша доля, наше рішення, і це рішення закріплено в українській Конституції. І настане час, коли Україна стане повноправним членом як ЄС, так і НАТО. Наше суверенне право і наша червона лінія – це захищатися і оборонятися. Озброюватися для захисту української держави. І ніхто не має права зупинити нас від того, щоб Україна посилювала свою армію і щоб союзники допомагали в озброєнні армії для оборони України”, — наголосив Арсеній Яценюк.

Реклама

Залишити коментар