Суд дав дозвіл на затримання самопроголошеного голови Криму Аксьонова

Апеляційний суд дав дозвіл на затримання самопроголошеного голови Криму Сергія Аксьонова для приводу та арешту. Його підозрюють у посяганні на територіальну цілісність України.

Про це йдеться у повідомленні Київського апеляційного суду. 

Раніше суддя Шевченківського суду відмовив прокурорам клопотанні задовольнити затримання підозрюваного Аксьонова, але це рішення оскаржили.

Сергію Аксьонову інкримінують 6 статей Кримінального Кодексу України: повалення конституційного ладу, посягання на територіальну цілісність України, створення та керівництво організованої злочинної групи, терористичний акт, блокування транспортних комунікацій, захоплення державних будівель. 

Довідка:

Уродженець Молдови та громадянин Росії Сергій Аксьонов відомий правоохоронцям як учасник злочинних угруповань «Сейлем» та «Греки» під прізвиськом «Гоблін». Був членом ГО «Російська громада Криму», «Громадянський актив Криму», лідер політичної партії «Російська єдність».

У лютому 2014 під час незаконного референдуму в Криму його проголосили новим прем’єр-міністром окупаційної влади півострову. Він підписав так званий Договір про анексію Криму.

Аксьонов фігурував у записах розмови з бойовиком Ігорем Гіркіним, у яких нібито виступав посередником між російськими терористами та Кремлем щодо постачання зброї «армії ДНР», зокрема надання російським керівництвом «Бука», використаного пізніше для збиття малазійського боїнга MH-17.

У березні 2014 року українські правоохоронці порушили щодо Аксьонова кримінальне провадження щодо захоплення державної влади.

Згодом Окружний адмінсуд Києва визнав протиправними та скасував рішення Верховної Ради Криму про призначення Сергія Аксьонова на посаду голови Ради міністрів, а Шевченківський райсуд Києва дозволив його затримати.

Навесні 2016 року Печерський районний суд Києва дав дозвіл на затримання Сергія Аксьонова за підозрою в привласненні майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. Влітку 2016 року Генпрокуратура України викликала його на допит. Сергій Аксьонов перебуває під санкціями Канади, ЄС та США.

Реклама

Залишити коментар