Польща попередила Україну, що атака на білоруському кордоні ще “дуже ймовірна”

Польський міністр внутрішніх справ Маріуш Камінський попередив українського міністра-візаві Дениса Монастирського, що досі є висока ймовірність гібридної атаки на кордоні України й Білорусі.

Про це йдеться у пресрелізі телефонної розмови двох міністрів на сайті українського МВС

“Ми свідомі можливих сценаріїв подальшого розвитку подій, які можуть бути реалізовані проти України, щоб  підірвати стабільність нашої держави, розпорошити її увагу та сили, а також, у якийсь спосіб, погіршити її стосунки з Польщею і ЄС”, – йдеться в повідомленні.

Камінський застеріг, що наразі зберігається висока ймовірність гібридної атаки проти України з боку білоруського кордону. Він запевнив у підтримці суверенітету та територіальної цілісності України з боку Польщі.

Міністри обговорювали ситуацію з біженцями на польсько-білоруському кордоні та варіанти реагування з боку правоохоронних відомств.

Польський міністр повідомив, що тактика нападників змінилася й наразі кордон штурмують у різних місцях невеликими групами. 

Монастирський розповів польському колезі про заходи, які здійснює Україна з посилення кордону з Білоруссю та протидії можливої атаки біженців, а також подякував за підтримку.

Реклама

Залишити коментар