В Україні з’явиться нова державна авіакомпанія

Президент України Володимир Зеленський анонсував запуск нової державної авіакомпанії. Її планують назвати Українські національні авіалінії (ЮНА).

Про це Зеленський заявив під час виступу на форумі “Велике Будівництво: Авіація. Туризм”, повідомляє “Укрінформ”.

Зеленський зауважив, що наразі український ринок не готовий повною мірою забезпечити реалізацію державних інтересів у сфері авіаперевезень. У цьому контексті він анонсував, що сьогодні буде офіційно розпочато створення національного авіаперевізника України.

“Було декілька робочих назв. На сьогодні це – Ukrainian National Airlines. Дуже символічно, Українські національні авіалінії – ЮНА. Як наша держава з великою історією, але завжди енергійна, і юна, і об’єднана”, – сказав Зеленський.

Він також запевнив у готовності інвестувати у повітряний флот, навантажувати українських виробників та “залучати світових лідерів до об’єднаних проєктів у сфері авіабудівництва”.

Крім того, за його словами, є підтвердження економічної доцільності запуску українського національного авіаперевізника від французьких консультантів.

Зеленський сказав: “Мовиться не лише про збільшення прибутку та пасажиропотоку, а і в цілому питання статусу, питання іміджу, питання престижу нашої держави. Наш національний авіаперевізник – незалежний авіаперевізник від будь-яких інших груп й інших впливів”.

Він також наголосив: “Запуск національного перевізника, нові сучасні аеропорти, трансформація аеропорту “Бориспіль” у найпотужніший східноєвропейський авіахаб, відродження українського авіабудування та посилення промислової співпраці у форматі Україна – ЄС – це головні цілі для нас на найближчі роки. Час злітати”.

Реклама

Залишити коментар