Україна надіслала Росії ноту протесту через черговий «гумконвой» до ОРДЛО

Міністерство закордонних справ України надіслало Росії ноту протесту через відправлення чергового “гумконвою” на тимчасово окуповані території в Донецькій та Луганській областях.

Про це повідомляє МЗС.

“МЗС України висловлює рішучий протест у зв‘язку з продовженням Російською Федерацією протиправної практики направлення на територію України так званих “гуманітарних конвоїв”, – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, сьогодні, 25 листопада, Російська Федерація вчергове проігнорувала раніше висловлені неодноразові застереження України та без її офіційної згоди, з порушенням українського законодавства, умов та модальностей доставки гуманітарної допомоги, незаконно направила на тимчасово окуповані території в Донецькій та Луганській областях 104-й так званий “гуманітарний конвой”.

Переміщення відбулося через непідконтрольну українському уряду ділянку державного кордону України, зокрема через російські прикордонні пункти пропуску “Донецьк” та “Матвєєв Курган”.

Таким чином, відсутність законних підстав унеможливила передбачене українським законодавством його обов’язкове оформлення представниками прикордонних та митних органів України.

“У цьому зв‘язку МЗС України надіслало російському зовнішньополітичному відомству ноту протесту з вимогою до Російської Федерації припинити вчинення протиправних дій проти суверенітету нашої держави та неухильно дотримуватися міжнародного права та законодавства України”, – наголосили в міністерстві.

Реклама

Залишити коментар