У МЗС спростували звинувачення Росії у «наступі» України на Донбасі

Міністерство закордонних справ Росії звинуватило Україну в нібито наступальних діях на Донбасі. В українському зовнішньополітичному відомстві це заперечили та назвали дискредитацією Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Офіційна представниця МЗС Росії Марія Захарова під час брифінгу в четвер, 25 листопада, заявила, що влада України «виступає за силове вирішення внутрішньоукраїнської кризи та нагнітає обстановку у зоні конфлікту». За її словами, «звіти моніторингової місії ОБСЄ свідчать про наступальні дії ЗСУ у районі Гранітного та Старомар’ївки».

Речник міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко у заявив, що «такі інсинуації мають одну мету: надати інформаційне прикриття російським військам на тлі загострення ними безпекової ситуації на Донбасі та вздовж українського кордону».

У МЗС нагадали і про загрозу особистій безпеці міжнародних спостерігачів з боку російських найманців, коли окупанти блокували роботу місії, а Росія ігнорувала заклики це припинити.

«Підвищення інтенсивності російської дезінформації, погрози російських чиновників на адресу України вказують на те, що в Москві продовжують керуватися логікою конфлікту. Саме тому міністр закордонних справ Дмитро Кулеба і весь МЗС нині максимально консолідують підтримку міжнародних партнерів, аби зміцнити безпеку нашої держави та її громадян і стримувати Росію від подальших агресивних дій», — наголосив Ніколенко.

Реклама

Залишити коментар