ЄС планує зняти обмеження на в’їзд усіх вакцинованих мандрівників

Європейська комісія вирішила змінити принцип, за яким мандрівників з третіх країн допускали або ні на територію ЄС. Фактично, буде скасовано використання так званих “червоного” та “зеленого” списків.

Згідно з повідомленням на сайті Єврокомісії, від 1 березня 2022 року будуть зняті усі обмеження на прибуття вакцинованих від COVID-19 мандрівників з будь-яких країн.

Передбачається, що буде застосовуватися оптимізований індивідуальний підхід, який орієнтуватиметься на статус подорожувальника, а не країни, з якої той прибув.

У Єврокомісії вказують, що регулярні зміни складу згаданих списків ускладнювали планування подорожей, роблячи систему непередбачуваною – нові правила мають бути більш зрозумілими.

“У зв’язку зі зростанням поширення вакцинації в усьому світі також має сенс скасувати обмеження на поїздки на основі статусу людини, а не країни, з якої вона прибула. Ця зміна відбудеться лише з 1 березня 2022 року, щоб дати країнам, які не входять до складу ЄС, час для подальшого підвищення рівня вакцинації. Це також залежатиме від попередньої оцінки ситуації з вакцинацією за межами ЄС”, – йдеться у пресрелізі.

Зауважується, що вакцина проти коронавірусу має бути с числа схвалених Європейським агентством з лікарських засобів. У випадку, якщо йдеться про схвалений лише Всесвітньою організацією охорони здоров’я препарат – необхідно буде отримувати негативний тест щодо COVID-19.

Люди із сертифікатом про одужання після хвороби – також зможуть приїхати, здавши ПЛР-тест. За умови негативного тесту зможуть прибувати і неповнолітні.

Водночас від 10 січня сертифікат про вакцинацію громадян третіх країн діятиме лише 9 місяців, замість 12 як раніше – або ж необхідно буде отримати бустеру дозу щеплення.

Реклама

Залишити коментар