В Офісі омбудсмена повідомили про поширення сказу в ОРДЛО

На тимчасово окупованих територіях Донецької області поширюється сказ, а у лікарнях бракує вакцин для профілактики захворювання.

Про це повідомила пресслужба Офісу омбудсмена.

«На тимчасово окупованій території Донецької області загострилась проблема розповсюдження сказу, небезпечного як для людей, так і тварин. До місцевих лікарень звертаються особи, які стали жертвами нападу безпритульних тварин, задля отримання медичної допомоги, зокрема екстреного щеплення», — йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що через масовість таких випадків, у лікарнях не вистачає доз вакцин для екстреної профілактики захворювання на сказ.

«Окупаційною адміністрацією, яка діє на тимчасово окупованій території у Донецькій області, не вживаються заходи щодо своєчасного та належного забезпечення лікарень препаратами для вакцинації людей задля профілактики сказу, що унеможливлює отримання своєчасної медичної допомоги постраждалими особами», — зазначили у пресслужбі.

В Офісі омбудсмена наголосили, що такі дії окупаційної влади порушують норми міжнародного права, зокрема Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни від 12 серпня 1949 року.

Омбудсмен звернулась до Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні із проханням розглянути можливість забезпечення жителів тимчасово окупованих територій у Донецькій області вакцинами для екстреної профілактики захворювання на сказ.

Реклама

Залишити коментар