Україна отримала другий транш від МВФ за програмою stand-by у розмірі $699 млн

Сьогодні Україна отримала другий транш від Міжнародного валютного фонду за програмою stand-by у розмірі 500 млн спеціальних прав запозичення (еквівалент $699 млн).

Про це повідомив у Facebook голова Нацбанку Кирило Шевченко.

«Ці кошти надійдуть на рахунки уряду в Національному банку України й збільшать міжнародні резерви», — написав він.

22 листопада Рада виконавчих директорів Міжнародного валютного фонду затвердила результати першого перегляду отриманої Україною у червні 2019 року програми stand-by, а також схвалила продовження програми на пів року — до кінця червня 2022 року.

МВФ 9 червня 2020 року затвердив 18-місячну програму stand-by для України на СДР 3,6 млрд (близько $5 млрд) і одразу виділив $2,1 млрд першого траншу. Україна могла отримати у 2020 році ще $1,4 млрд (два транші по 500 млн СДР за підсумками двох переглядів програми), а у 2021 році — $1,5 млрд (1,1 млрд СДР за підсумками ще двох переглядів). У лютому цього року онлайн-місія Фонду з першого перегляду програми завершилася безрезультатно. У МВФ тоді заявили, що для виділення другого траншу потрібний більший прогрес.

Вдруге онлайн-місія МВФ розпочала перший перегляд програми з Україною 21 вересня. Про її успішне завершення у Фонді оголосили 18 жовтня.

Меморандум у зв’язку з продовженням програми на пів року поки не опубліковано

Реклама

Залишити коментар