Майже 105 тисяч споживачів газу уникнули відключення: АТ “Чернівцігаз” локалізували витік на проводі

22 листопада на підземному газопроводі високого тиску, що проходить від ГРС Шубранець до м. Чернівці зафіксували витік під час планового обстеження газових мереж. Аварійну ситуацію локалізували. Водночас майже 105 тисяч споживачів газу уникнули відключення. Про це повідомляє “Чернівцігаз”.

Газопровід є основним, адже ним здійснюється розподіл газу до м. Чернівці (102 тис. споживачів газу), а також населених пунктів Шубранець, Горішні Шерівці, Задубрівка, Малий Кучурів та Васловівці (ще 2,3 тис. споживачів).

Вчора, 23 листопада протягом дня, фахівці АТ “Чернівцігаз” проводили роботи по усуненню витоку газу, шляхом встановлення бандажу. У зв’язку з тим, що газопровід пролягає через наводнену заболочену місцевість, заміну пошкодженої ділянки газопроводу відклали до настання сприятливих умов.

Проведення робіт супроводжувалося пониженням тиску в мережі, однак споживачі цього не відчули, адже газ надходив до міста через резервну другу гілку підвідного газопроводу. Її збудували у 2011 році в межах програми співробітництва м. Чернівці із підприємством групи Нафтогаз ДП “Укргазвидобування” та за участі АТ “Чернівцігаз”. Газопровід використовується як основний під час проведення планових та аварійних робіт на ГРС Шубранець.

Реклама

Залишити коментар