З 15 до 21 листопада Головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області перевіряло дотримання карантинних обмежень суб’єктами господарювання. Інспектори відвідали 672 об’єкти. Про це повідомляє Держпродспоживслужба Чернівецької області.
За результатами перевірок склали 36 протоколів та надали 152 рекомендації. Серед порушень:
- не вимірюють температуру відвідувачам;
- прибирання проводять без використання дезінфекційних засобів;
- біля місць потенційного скупчення людей не нанесено маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між клієнтами;
- неорганізований централізований збір використаних засобів індивідуального захисту.
- Порушення вимог Постанови ГДСЛ України від 06.10.2021 №13 “Про затвердження протиепідемічних заходів в закладах громадського харчування на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)”
- відсутній антисептик для обробки рук
- біля місць потенційного скупчення людей відсутнє маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції людей не менше 1,5 м.