Колишній топ-менеджер Ахметова Шурма призначений заступником голови Офісу президента

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про призначення Ростислава Шурми заступником глави Офісу президента, повідомляється на сайті ОП.

Він відповідатиме за економічний блок діяльності Офісу президента.

«Серед пріоритетних завдань — підготовка програм стимулювання економічного розвитку та підвищення енергоефективності», — сказав Шурма.

Він народився 1983 року у Львові. Закінчив Національний університет Києво-Могилянської академії та Київський економічний університет ім. Гетьмана. У 2012—2019 роках обіймав посаду генерального директора заводу Запоріжсталь, який входить до групи Метінвест Ріната Ахметова та Вадима Новинського. До цього був директором металургійного дивізіону Метінвесту.

Шурма є членом наглядової ради держконцерну Укроборонпром. На парламентських виборах 2019 року балотувався до Верховної Ради у складі партії Опозиційний блок (№ 6 у списку), але вона не подолала прохідний бар’єр.

На посаді заступника голови ОП Шурма замінить Юлію Свириденко, яку 4 листопада парламент призначив першим-віце-прем’єром — міністром економіки замість Олексія Любченка.

Реклама

Залишити коментар