У Кремлі заговорили, що Україна хоче почати військові дії під прикриттям НАТО

Речник президента Росії Дмитро Пєсков назвав інформацію про загрозу нападу на Україну штучно створеною істерикою. Він припустив, що це Київ хоче почати військові дії, щоб звільнити окуповані території.

Про це пише агентство ТАСС.

Пєсков заявив, що не виключає спроб провокацій, які мають підтвердити заяви Заходу про загрозу вторгнення Росії в Україну. За його словами, «ця істерика нагнітається штучно».

«Звинувачують у якійсь незвичайній військовій активності на нашій території ті, хто пригнав свої збройні сили через океан. Тобто Сполучені Штати Америки. Ну, це не зовсім логічно і не зовсім пристойно», — сказав Пєсков.

Він припустив, що Україна нібито намагається розпочати «чергову спробу силового розв’язання власної проблеми». Пєсков не виключив, що Київ хоче організувати це під прикриттям навчань НАТО.

«Ось чого добивається Україна. І це, звичайно, несамовите видовище. Тому що це спричинить найсерйозніші наслідки», — резюмував Пєсков.

Начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов розповів в інтерв’ю виданню Military Times, заявив, що Росія готується до можливої атаки на схід і південь України в січні-лютому 2022 року. Наразі, за даними розвідки, біля кордонів України перебувають 92 тисячі російських військових.

Розвідник допускає, що Росія перед вторгненням може використовувати «психологічні операції для дестабілізації України».

«Вони хочуть розпалити заворушення через протести та мітинги, які показують, що люди проти уряду», — сказав Буданов.

Він зазначив, що оцінки американської та української розвідки щодо можливого початку нападу приблизно схожі. Прогнозують, що це може статись у січні або лютому 2022 року.

Сполучені Штати раніше попереджали Європейський Союз про потенційне вторгнення Росії в Україну. Водночас міністр оборони України Олексій Резніков нещодавно заявив, що не вірить у повномасштабний напад Росії.

Реклама

Залишити коментар