У Чернівцях активісти демонтували банер на паркані резиденції

У Чернівцях після кількох спроб демонтувати банер “Велика реставрація” з воріт ЧНУ, активістам вдалося зняти його власноруч. Як повідомили за зверненням ГО “Демократична сокира” в Управлінні контролю за благоустроєм Чернівецької міської ради, споруда незаконна і підлягає демонтажу.

У вересні 2021 року на огорожі біля входу до ЧНУ повісили банер з написом “Велика реставрація. Програма президента України”.

Коштів на ремонт обіцяли чимало. Згідно з рішенням сесії, державному бюджету передбачили 8 012 145 грн на реставрацію об’єкту всесвітньої спадщини ЮНЕСКО — Семінарської церкви, та 1 987 856 грн на реконструкцію внутрішнього двору на території ЧНУ ім. Ю.Федьковича.

Хоча банер повісили, роботи ще не розпочали. Першу спробу зняти плакат активісти зробили 6 листопада. Тоді по прибуттю на місце, вони виявили що плакат охороняють близько 20 правоохоронців.

Тоді активісти звернулися до поліції з заявою щодо незаконного розміщення реклами та пошкодження пам‘ятки архітектури. А також депутат Чернівецької районної ради, Артем Жук, офіційно звернувся до керівництва міста та голови ОДА за роз‘ясненнями, на яких підставах розміщений банер.

Департамент урбаністики та архітектури Чернівецької міської ради стверджує, що жодного дозволу на розміщення банера немає. Управління охорони культурної спадщини Чернівецької міської ради теж стверджує, що жодного дозволу на розміщення банеру не існує. Управління порядку та контролем за благоустроєм не обмежилось словами, а ще й надіслало керівництву університету припис на демонтаж незаконної конструкції.

Проте у ЧНУ заявили, що “розміщення зазначеного банера не потребує дозволу, адже це тимчасовий інформаційний стенд, який засвідчує, що реконструкція господарського двору Резиденції відбувається в рамках програми “Велике Будівництв””.

Від банера активісти позбулися власними силами.

Реклама

Залишити коментар