Президент Болгарії пояснив свої слова про «російський Крим»

Президент Болгарії Румен Радев вважає, що анексія Криму є порушенням міжнародного права, проте фактично півострів зараз належить Росії.

Про це повідомив телеканал bTV.

«Жодної драми немає. Питання абсолютно зрозуміле. Анексія Криму — це порушення міжнародного права. Але, як я говорив минулого вечора, є реалії політики, і наразі Крим належить Росії», — сказав президент.

Водночас віцепрезидентка Болгарії Іліана Йотова зазначила, що її країна виступає за відновлення самітів між ЄС та Росією, де всі ці питання мають обговорювати, зокрема санкції щодо Москви.

Нагадаємо, президент Болгарії Румен Радев 18 листопада під час теледебатів назвав Крим російською територією. Радев також назвав санкції проти Росії неефективними. За його словами, Росія наразі не може бути прикладом розвитку для Болгарії, проте ворогувати з нею також не варто.

А 19 листопада до Міністерства закордонних справ України запросили посла Болгарії в Києві Костадіна Коджабашева. Там йому заявили про некоректність і неприпустимість висловлювань президента Болгарії Румена Радева щодо Криму.

В МЗС зазначили, що очікують від президента Болгарії спростування заяви про Крим. Водночас болгарський посол запевнив у незмінній позиції Болгарії щодо підтримки територіальної цілісності України.

Реклама

Залишити коментар