Швеція готова направити в Україну солдатів для навчання бійців ЗСУ

Міністр оборони Швеції Петер Гульквіст повідомив, що його держава підтримує пропозицію країн Балтії щодо проведення тренувальної місії під керівництвом ЄС в Україні.

Про це він заявив в ефірі Sveriges Radio.

Міністр зауважив, що хоч наразі вся увага світової громадськості прикута до Польщі, не варто залишати Україну в тіні. Швеція, за його словами, хоче з’ясувати, яким чином може зробити свій внесок.

«Україна завжди актуальна, наша солідарність завжди має бути дуже чіткою. Ми вважаємо дуже важливим відзначити амбіції ЄС зробити свій внесок у безпеку та суверенітет України», — сказав Гульквіст.

Зазначається, що це може означати, що шведських солдатів відправлять в Україну для навчання українських військ. Пов’язують це рішення з великим скупченням російських військ на східному кордоні України.

Пропозиція про військову освітню місію надійшла від країн Балтії після інформації про концентрацію російських військ на кордоні з Україною.

За інформацією «Радіо Свобода», наразі в ЄС вже близько місяця розробляють план створення військово-консультативної місії в Україні. У її межах планують навчати бійців ЗСУ та покращувати військову вищу освіту.

Реклама

Залишити коментар