“Тисячу Зеленського” за щеплення від COVID-19 не видаватимуть на руки, її використання обмежать, – ОП

Виплати розміром у 1 тис. грн, які президент Володимир Зеленський обіцяв усім щепленим двома дозами проти COVID-19, будуть надаватися у форматі своєрідних депозитів, які можна буде витратити на певний перелік послуг

Про це повідомив прессекретар президента Сергій Никифоров у коментарі “Українській правді”.

У дописі Facebook Никифоров уточнив, що тисячу грн зможуть отримати ті українці, які щепилися однією дозою вакцини виробництва Johnson & Johnson, та двома дозами інших затверджених вакцин як до, так і після 19 грудня.

“Ключове насправді тут – це не тисяча за вакцинацію. Це масштабна програма з підтримки бізнесу, просто вона є опосередкованою. Влада не напряму дає гроші бізнесу, влада видає гроші людям – таким чином підтримуючи їхнє рішення вакцинуватися. Тобто, вбиваємо одним пострілом двох зайців. А по-друге, це ж не живі гроші, їх не можна буде витратити на горілку і цигарки”, – сказав Никифоров.

Як зазначив речник президента, перелік послуг сформували таким чином, щоб підтримати ті, які, на думку влади, найбільше постраждали від пандемії коронавірусу і карантинних обмежень. 

“Це буде – поки не скажу за технічне рішення – але це буде в тому чи іншому вигляді якийсь сертифікат, цифровий ваучер чи депозит, чи щось на кшталт того, який можна буде витратити на певний перелік послуг і товарів”, – сказав Никифоров.

За словами речника Зеленського, гроші можна буде витратити на спортивні та культурні заходи (театри, концерти, книги, кіно), туризм (переїзди по Україні) тощо – повний перелік послуг ще формують.

Никифоров додав, що поки не може розповісти технічні деталі надання грошей, але нагадав, що Зеленський озвучив дату початку виплат – 19 грудня.

Реклама

Залишити коментар