Монастирський позбавив Киву права на нагородну зброю

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський підписав указ і позбавив народного депутата від ОПЗЖ Іллю Киву права на нагородну зброю через «негідну поведінку». Про це він написав у своєму Facebook.

Монастирський заявив, що нагородна зброя — це велика честь, і ніхто не має права її паплюжити.

«Підстава — негідна поведінка [Іллі Киви] і дії, які дискредитують сам факт його нагородження від імені української держави», — пояснив міністр.

Він пообіцяв, що такого права позбавлять усіх, хто порушуватиме закон, використовуватиме зброю для провокацій чи розпалюватиме ненависть.

Ілля Кива поки не прокоментував цю інформацію. Раніше він казав, що під час обшуків 16 листопада у нього вилучили речі та забрали мисливський карабін Вулкан на експертизу. За словами Киви, слідчі шукали автомат, але вилучили карабін. Нардеп заявив про політичний тиск із боку влади.

7 жовтня нардеп опублікував відео з привітанням президента РФ Володимира Путіна із 69-річчям. У коментарі НВ він заявив, що привітав Путіна, оскільки поважає його. Після цього щодо Киви відкрили справу про держзраду. Сам нардеп вважає справи «кримінальним переслідуванням опозиційного політика».

26 жовтня стало відомо, що щодо нардепа відкрито справу у зв’язку з відео, яке він опублікував 16 жовтня до роковин убивства лідера ОУН Степана Бандери. На записі Кива називає себе «лідером антифашистського руху в Україні», а потім стріляє з автомата і влаштовує феєрверк.

Реклама

Залишити коментар