Зеленський пообіцяв тисячу гривень усім щепленим

Із 19 грудня в Україні запрацює програма з надання 1 тис. гривень громадянам, які щепилися двоми дозами вакцини від коронавірусу.

Гроші можна буде витратити на спорт, культуру або транспорт, заявив Президент Володимир Зеленський у відеозверненні.

“Аби дихати легше було бізнесу і громадянам, що постраждали від ковіду, держава продовжує як наявні програми підтримки, так і розробляє низку нових інструментів. Один із них запрацює найближчим часом – це підтримка тих сфер, які постраждали від карантину більше за інші, а саме креативна, спортивний і транспортний сектори економіки. Програма працюватиме так: кожен, хто отримав два щеплення, зможе отримати одну тисячу гривень швидко і зручно, тобто через додаток “Дія”, – сказав глава держави.

Президент пояснив, що за ці кошти можна буде придбати абонемент у спортзал або фітнесклуб, кінотеатр, театр, музей, концертний зал чи виставковий центр або купити квитки для мандрівок всередині країни на внутрішні авіа- та залізничні перевезення.

Зеленський проінформував, що програма стартує 19 грудня.

За його словами, до кінця року на неї буде виділено близько 3 млрд гривень і стільки ж на початку 2022 року.

Глава держави додав, що ця програма діятиме не один місяць, і держава забезпечить альтернативну можливість отримання тисячі гривень усім вакцинованих громадянам України, у тому числі тим, хто не має смартфонів із “Дією”.

Реклама

Залишити коментар