У повітряний простір України не пустили літак підсанкційного депутата ВР, підозрюваного у держзраді

У повітряний простір України не пустили літак підсанкційного народного депутата, підозрюваного у державній зраді.

про це повідомляє Служба безпеки України.

“Служба безпеки України та Украерорух заблокували спробу використання повітряного простору України бізнес-джетом, до власника якого застосовано санкції Ради національної безпеки і оборони України. Це той депутат Верховної Ради, якого СБУ підозрює у державній зраді“, – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, зловмисники хотіли вивести літак з-під санкцій РНБО. Для цього вони змінили бортовий номер одного із 5 підсанкційних літаків: з Т7BRG перереєстрували на T7GIV.

Уже з новим номером 10 листопада судно летіло в Росію з країни-члена Європейського Союзу.

Транзит бізнес-джету був заборонений завдяки спільній роботі Служби безпеки України з Украерорухом та Державіаслужбою.

Санкції до оператора повітряних суден JET4U та компаній – власників бізнес-джетів, якими одіозні українські політики незаконно здійснювали польоти до аеропортів держави-агресора, були запроваджені Радою національної безпеки і оборони за поданням СБУ на початку 2021 року.

Згодом СБУ рекомендувала РНБО застосувати санкції щодо нових власників літаків, які раніше були пов’язані з компанією JET4U S.R.L.

Заходи координувало Головне управління Служби безпеки України з контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки (ГУ КЗЕ).

Як повідомлялося, в Україні з ініціативи СБУ запровадили санкції проти молдовської авіакомпанії JET4U S.R.L. та португальської JET4U LDA, котрі літають до аеропортів держави-агресора РФ. Літаками цих авіакомпаній до Росії користувалися голова політради ОПЗЖ Віктор Медведчук та його колега Тарас Козак, яким у травні оголосили підозри за трьома епізодами, зокрема в державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів у Криму.

10 листопада Рада національної безпеки і оборони за матеріалами Служби безпеки України ухвалила рішення застосувати санкції відносно нових власників літаків, які раніше були пов’язані з компанією JET4U S.R.L. і літали до Росії.

За даними ЗМІ, СБУ та Украерорух не пустили в українське небо літак Козака.

Реклама

Залишити коментар