Україна ввела санкції проти нових власників літаків, які літали до Росії – РНБО

Рада національної безпеки і оборони за матеріалами Служби безпеки України ухвалила рішення застосувати санкції відносно нових власників літаків, які раніше були пов’язані з компанією JET4U S.R.L. і літали до Росії.

Про це повідомив голова СБУ Іван Баканов під час брифінгу після засідання РНБО.

«На момент прийняття рішення про санкції чотири повітряних судна знаходились за межами України, а один літак, який використовував Медведчук, – перебував в аеропорту «Жуляни». Там він знаходиться і зараз. Згодом бенефіціари суден почали змінювати власників та обслуговуючі компанії», – пояснив Баканов.

Він додав, що у лютому СБУ запропонувала оновити санкції, застосувавши їх вже до нових власників-нерезидентів. Новий пакет обмежень стосувався низки компаній з Британських Віргінських островів.

«Ми фіксуємо спроби змінити власників, обслуговуючі компанії та бортові номери. І таким чином обійти санкції. Але я не думаю, що ці юридичні хитрощі дадуть свій результат. Адже СБУ сьогодні рекомендувала РНБО застосувати санкції і до нових власників», – підкреслив голова Служби безпеки України.

Раніше в Україні з ініціативи СБУ запровадили санкції проти молдовської авіакомпанії JET4U S.R.L. та португальської JET4U LDA, котрі літають до аеропортів держави-агресора РФ. Літаками цих авіакомпаній до Росії користувалися голова політради ОПЗЖ Віктор Медведчук та його колега Тарас Козак.

Президент Володимир Зеленський 2 лютого ввів у дію рішення РНБО про застосування санкцій проти Медведчука і Козака та їхніх телеканалів “112 Україна”, NewsOne, ZIK.

Реклама

Залишити коментар