Українську делегацію у ТКГ очолив Андрій Костін

Замість призначеного міністром оборони Олексія Резнікова обов’язки першого заступника глави делегації України для участі у Тристоронній контактній групі тимчасово виконуватиме Андрій Костін.

Про це йдеться в оприлюдненому ввечері 5 листопада 2021 року указі президента України Володимира Зеленського №568/2021.

“Тимчасово покласти виконання обов’язків першого заступника глави делегації України для участі у Тристоронній контактній групі на Костіна Андрія Євгеновича – члена делегації, представника України в робочій групі з політичних питань”, – зазначається в тексті документа.

Одночасно, цим же указом, Зеленський розпорядився “вивести зі складу делегації України для участі у Тристоронній контактній групі Олексія Резнікова, увільнивши його від виконання обов’язків першого заступника глави делегації”.

А оскільки голова української частини ТКГ Леонід Кравчук переніс операцію на серці й наразі не здатен працювати на цій посаді, який час саме Андрій Костін де-юре керуватиме делегацію. На цьому наголосив сам Резніков, на одному з телевізійних каналів.

“Президентом ухвалено рішення – призначити Андрія Костіна”, – наводить слова Резнікова агенція “Інтефакс-Україна”.

Довідка:

48-річний юрист за фахом, одесит Андрій Костін є народним депутатом від президентської фракції “Слуга народу”. Очолює Комітет Верховної Ради з питань правової політики.

На момент обрання в нардепи працював заступником голови Ради адвокатів Одеської області.

2020 року в ефірі “1+1” підтримував “формулу Штайнмаєра” й казав, що вона буде включена в закон про особливий статус Донбасу.

Реклама

Залишити коментар