У польській Млаві двох поліцейських звинуватили в побитті 30-річного українця

Районна прокуратура міста Млава, що в Мазовецьому воєводстві на північному сході Польщі, оголосила обвинувачення двом правоохоронцям у справі про вивезення й побиття 30-річного громадянина України.

Про це районний прокурор Млави Марцін Багінський повідомив у коментарі польському радіо RDC та «Укрінформу».

Інцидент стався ще ввечері 16 вересня. Поліція нібито отримала повідомлення про бійку за участю трьох чоловіків. Двом із них правоохоронці виписали штрафи, а одному зробили зауваження.

Один із них — 30-річний українець — наступного дня прийшов до поліції, щоб поскаржитися на дії правоохоронців. За їхньою версією, чоловік був п’яним, тож йому сказали прийти наступного дня, щоб подати заяву.

Але українець прийшов до прокуратури і заявив, що його вивезли до лісу за межами Млави, де один із поліцейських побив його кийком і лишив там.

За словами прокурора Багінського, обвинувачення підтвердило перевищення повноважень поліцейськими. Їх уже допитали у межах розслідування й усунули від виконання службових обов’язків.

Далі справу проти правоохоронців можуть закрити за відсутністю складу злочину або передати до суду. У разі доведення вини поліцейським загрожує до трьох років позбавлення волі.

Реклама

Залишити коментар