У центрі Чернівців встановлять новий туристичний об’єкт

Пожежний гідрант, зовнішній вигляд якого відповідає основному ансамблю історичної частини міста, встановлюють на Центральній площі Чернівців.

Про це повідомляє “Чернівціводоканал”.

З історичних джерел відомо, що водопровідна система в нашому місті з’явилась перш за все як протипожежний захід. Місто було дерев’яне і вода потрібна була для недопущення розповсюдження вогню. У 1895 році було ухвалено рішення про побудову системи водопостачання та водовідведення, тоді ж почалось і саме будівництво.

Найвища точка спостереження та оповіщення – Ратуша – часто ставала точкою, з якої повідомляли про загоряння. В пам’ять про це і було вирішено біля неї встановити пожежний гідрант, який має вигляд старовинного.

Немає опису світлини.

Його виготовляли на спеціальне замовлення на заводі німецької фірми Keulahütte, який розташований в місті Краушвіц, взявши за приклад гідранти історичного центру Мюнхену. Умовно цей протипожежний пристрій можна розділити на дві частини – надземну і підземну.

На зображенні може бути: у приміщенні

Підземна зроблена з дотриманням сучасних норм і технологій, вона нічим не відрізняється від сучасних гідрантів. Наземна пофарбована в яскравий червоний колір, на ній розміщено герб Чернівців, вона виглядає як ті, які встановлювали сотню років тому. Там же, на заводі, він пройшов необхідні випробування, і є повноцінним пожежним гідрантом. Це повністю функціональний пристрій, до нього можуть підключатись спецслужби і брати воду з водопровідної мережі міста.

Немає опису світлини.

Для того, щоб не перекривати вдень рух в центрі міста, окремий ввід для цього гідранта співробітники водоканалу прокладали сьогодні вночі. Планували закінчити встановлення сьогодні, але, оскільки саме на цій ділянці проходить багато міських комунікацій, роботи затягнулись. Втім, сьогодні, максимум завтра гідрант вже буде встановлений та підключений до водопровідної мережі Чернівців.

На зображенні може бути: 2 людини та на відкритому повітрі

У випадку, якщо цей пожежний гідрант сподобається містянам і туристам, можливе замовлення та встановлення ще кількох таких пристроїв в історичній частині міста. А поки що пропонуємо придумати для цього одинака легенду, яка б стала ще однією історичною цікавинкою для туристів.

Реклама

Залишити коментар