У «Дії» спростять отримання допомоги для вагітних та породіль

Кабінет Міністрів спростив порядок отримання допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами жінками, котрі не застраховані в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства соціальної політики у Telegram.

«Сьогодні уряд прийняв рішення щодо спрощення порядку отримання допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами жінками, які не застраховані в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що внесені зміни до Порядку призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми підвищать доступність послуг для непрацюючих жінок, студенток, жінок, які зареєстровані в центрі зайнятості, жінок, звільнених у зв’язку з ліквідацією підприємства тощо

За інформацією Мінсоцполітики, спрощеною процедурою отримання допомоги щомісячно скористається близько 14 тис. жінок.

Як повідомляється, завдяки ухваленому рішенню тепер для призначення допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами замість довідки в паперовій формі використовуватиметься інформація про сформований у Реєстрі медичних висновків в електронній системі охорони здоров’я медичний висновок про тимчасову непрацездатність категорії «Вагітність та пологи».

За відсутності технічної можливості скористатися порталом “Дія” залишається можливість призначення допомоги на підставі відповідної довідки в паперовій формі.

У Мінсоцполітики звертають увагу, що остаточний перехід на призначення допомоги без подання довідки у паперовій формі відбудеться після запровадження електронної взаємодії порталу “Дія” з Реєстром медичних висновків в електронній системі охорони здоров’я.

Реклама

Залишити коментар