Ексберкутівця судитимуть за розгін мітингувальників на Майдані

Ексберкутівця судитимуть за розгін мітингувальників, у якому він брав участь 30 листопада 2013 року на Майдані Незалежності у Києві.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора завершено спеціальне досудове розслідування та скеровано до Шевченківського районного суду Києва обвинувальний акт стосовно ексспівробітника підрозділу міліції спеціального призначення «Беркут», підпорядкованого Головному управлінню Міністерства внутрішніх справ.

Досудовим розслідуванням встановлено, що колишній співробітник «Беркуту» 30 листопада 2013 року на Майдані Незалежності перевищив службові повноваження та владу. На виконання явно злочинного наказу за попередньою змовою з керівництвом та іншими працівниками підрозділу міліції він застосовував насильство до громадян та незаконно перешкоджав проведенню зборів і мітингів.

Крім того, він вніс до офіційних документів завідомо неправдиві дані про нібито вчинення мітингувальниками адміністративних правопорушень. А під час допиту в якості свідка ексберкутівець надав органу слідства неправдиві покази, штучно створюючи докази захисту.

Дії колишнього співробітника полку міліції особливого призначення «Беркут» кваліфіковано за ч. 2 ст. 28 (Вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою), ч. 4 ст. 41 (Виконання явно злочинного наказу), ст. 340 (Незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій), ч. 2 ст. 365 (Перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу), ч. 1 ст. 366 (Складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей), ч. 2 ст. 384 (Введення в оману суду або іншого уповноваженого органу) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими Державного бюро розслідувань.

Реклама

Залишити коментар