В Україні понад 93% госпіталізованих із COVID-19 – не вакциновані

МОЗ повідомило, що ризик захворіти у невакцинованих у шість разів вищий у порівнянні з тими, хто отримав дві дози вакцини.

За минулий тиждень, з 25 по 31 жовтня, 93,2% госпіталізованих із COVID-19 громадян не отримали жодної дози антиковідної вакцини. Про це повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров’я.

“Минулого тижня в Україні з коронавірусною хворобою було госпіталізовано 34 489 людей, з яких 32 130, або 93,2%, не отримали жодної дози антиковідної вакцини. Про це свідчать дані інформаційно-аналітичної системи MedData за 25-31 жовтня 2021 року”, – мовиться в повідомленні.

У МОЗ наголошують, що штам коронавірусу “Дельта”, який наразі є панівним в Європі, вважається заразнішим та небезпечнішим за інші штами, тому закликають громадян вакцинуватися.

“Ризик захворіти в невакцинованих у шість разів вищий у порівнянні з тими, хто отримав дві дози вакцини. Захистити від важкого перебігу, госпіталізації та смерті від COVID-19 може вакцинація. При цьому найкращий захист формується через 14 днів після отримання другої дози вакцини”, – кажуть у міністерстві.

Реклама

Залишити коментар