У червоних зонах посилять перевірки COVID-сертифікатів

У червоних зонах карантину в Україні посилять перевірки COVID-сертифікатів.

Про це йшлося під час селекторної наради за участю прем’єрміністра Дениса Шмигаля.

Мінекономіки, Держпродслужбі та Нацполіції доручили активізувати контроль за дотриманням перевірки COVID-сертифікатів у ТРЦ та закладах громадського харчування.

Зазначили, що за минулий тиждень з метою виявлення підробки COVID-документів було проведено 20 обшуків. Правоохоронці вилучили 170 міжнародних свідоцтв про вакцинацію та заблокували два Telegram-канали. Моніторинг також виявив незаконну діяльність понад 60 посередників та 20 медичних працівників.

По всій Україні розпочали понад 90 кримінальних проваджень за фактом підробки COVID-документів, 55 проваджень – за матеріалами Держприкордонслужби.

З 30 жовтня у червоній зоні карантину знаходяться 15 областей: Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Миколаївська, Одеська, Рівненська, Сумська, Херсонська, Житомирська, Івано-Франківська, Київська, Луганська, Львівська, Хмельницька, Чернігівська.

Київ у червоній зоні з 1 листопада.

Більшість громадських місць столиці (ТРЦ та непродовольчі магазини, кафе та ресторани, спортзали та басейни тощо ) можуть працювати лише за умови, що всі їхні співробітники та всі клієнти можуть пред’явити один із таких документів:

  • свідоцтво повного курсу вакцинації від COVID-19 (зелений сертифікат у Дії чи інший документ — наприклад, паперове свідоцтво про вакцинацію міжнародного зразка);
  • негативний ПЛР-тест чи антиген-тест на COVID-19 (діє трохи більше 72 годин із моменту взяття мазка).
Реклама

Залишити коментар