Максим Бурбак: місцева влада провалила кампанію популяризації вакцинації

Обласні чиновники своїми діями привели до того, що до нової хвилі COVID-19 Буковина підійшла з надзвичайно низькими показниками вакцинації. Про це в ефірі програми «Постфактум» на телеканалі ТВА заявив Народний депутат двох скликань Максим Бурбак.

«На щастя, зараз, після запровадження жорстких заходів протидії епідемії, ми можемо тепер бачити черги у центрах вакцинації, – зазначив політик. – Тому, що до людей нарешті дійшло, що якщо ти не вакцинований, то тебе не пустять ні в транспорт, ні до роботи. А найголовніше – у тебе є висока ймовірність опинитися на кладовищі.

По-друге, вітаю дії правоохоронних органів щодо виявлення цих “торгівців смертю”, які людям продають підробні ПЛР-тести, або COVID-сертифікати. Та чому вся ця активність проявляється тільки зараз?

Тут треба прямо сказати, що місцева влада провалила кампанію популяризації вакцинації, – вважає Максим Бурбак. – До піку захворюваності треба було готуватися. У нас же перша і єдина акція щодо привернення уваги до проблеми вакцинації пройшла ще весною. Коли першими вакцинами дали можливість вакцинуватися лідерам суспільних думок, які в прямих ефірах, в Інтернеті популяризували, що треба вакцинуватись.

Далі почалися літні відпустки і всі за це забули.

Думаю, якщо б приміром до телеканалу ТВА звернувся голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук чи департамент охорони здоров’я: “Шановні, давайте запровадимо цикл програм, чи давайте може запишемо соціальну рекламу, адже ви соціально-відповідальний канал, будь ласка допоможіть”. Ви що б, відмовили? Ніколи в житті.

Навпаки, замість того, щоб влада собою показувати приклад, ми від чиновників кілька місяців чули, що інформація, чи вакцинувався губернатор або його заступники – то «їх приватна справа». Тільки тепер вони почали розповідати про те, що в ОДА вакциновані десь під дев’яносто відсотків. Але вже зараз, коли «горить». А раніше де ви були?

Де ви були, коли треба було забезпечити лікарні киснем? Це ж треба: в Одесі кисню нема! Мій колега, голова фракції “Радикальної партії” в минулому скликанні Олег Ляшко організовував, щоб до Чернігова 20 тонн кисню з Маріуполя привезли. А це ті люди, що не у владі взагалі. Далі ми бачимо, що Україна закуповує, вслухайтеся, кисень у Польщі!

У нас на переїзді у Садгорі була киснева станція, хто хотів, міг заправити балон – нема вже кисневої станції. То може варто було за два роки купити у медзаклади кисневі станції і обладнати, як зробив, наприклад, Володимир Хромюк, керівник Кіцманської центральної районної лікарні?

Але проблема кисню очільників мало цікавить. Їм більше подобається попіаритися у касці, освоюючи такі ласі бюджети «великого будівництва».

До слова, після виходу програми «Постфактум» в ефір, представники облдержадміністрації розмістили в журналістському Телеграм-каналі наступну інформацію: «з метою інформування населення про важливість вакцинації, просимо транслювати в ефірі телеканалів та радіо соціальні ролики».

Реклама

Залишити коментар