“Україна має право на захист”: посол відкинув зауваження МЗС щодо застосування безпілотників

Речниця Міністерства закордонних справ Німеччини Андреа Сассе заявила про занепокоєність через те, що українські військові вперше застосували безпілотники Bayraktar на Донбасі. Посол України у Німеччині відповів, що країна має право захищатися. Про це пише Громадське.

Речниця МЗС зазначила, що відповідно до Мінських домовленостей лише моніторингова місія ОБСЄ може застосовувати безпілотники на Донбасі.

Також, за її словами, у Берліні дуже стурбовані через збільшення інтенсивності бойових дій, а також повідомленням Генштабу ЗСУ про відповідь українських військових на обстріли.

Вона закликала до деескалації конфлікту та додала, що останніми тижнями СММ ОБСЄ документує збільшення порушень режиму тиші та застосування заборонених Мінськими угодами озброєння.

Посол України в Німеччині Андрій Мельник у коментарі Bild відповів, що не згоден із МЗС Німеччини та рішуче відкидає зауваження Берліну.

Він заявив, що українці мають законне право на самооборону, “якщо її територію вдень і вночі обстрілюють важким російським озброєнням і гинуть мирні жителі та солдати”.

Реклама

Залишити коментар