Франція заявила про занепокоєння через застосування безпілотників Bayraktar на Донбасі

У Міністерстві закордонних справ Франції завили про занепокоєння через те, що Україна вперше застосувала безпілотники Bayraktar на Донбасі. Раніше із такою ж заявою виступили в Німеччині.

Відповідь МЗС Франції щодо застосування Україною безпілотників опублікували 28 жовтня.

У Міністерстві заявили, що такі дії суперечать умовам нового «перемир’я» на Донбасі, яке запрацювало з 27 липня 2020 року.

«Франція разом з Німеччиною продовжує свої зусилля у межах Нормандського формату з метою повного виконання Мінських домовленостей, які є єдиною затвердженою основою для довготривалого вирішення конфлікту на Донбасі. Ми закликаємо сторони до стриманості та деескалації», ㅡ йдеться у заяві.

Речниця МЗС Німеччини Андреа Сассе 27 жовтня заявила про занепокоєння Берліну через збільшення інтенсивності бойових дій, а також повідомлення Генштабу ЗСУ про відповідь українських військових на обстріли.

Вона закликала до деескалації конфлікту та додала, що останніми тижнями СММ ОБСЄ документує збільшення порушень режиму тиші та застосування забороненого Мінськими угодами озброєння.

Посол України в Німеччині Андрій Мельник відповів на це, що українці мають законне право на самооборону, «якщо територію вдень і вночі обстрілюють важким російським озброєнням і гинуть мирні жителі та солдати».

Реклама

Коментарі:

  • хуй в рот жабоъдам

  • А їх (Ніімеччину та Францію) не хвилює те, що вже сім років москалі вбивають наших людей на Сході України?!! Ми маємо дякувати їм за це?! Замість того, щоб допомогти Україні, вони ще й звинувачують її?! Ганьба їм! Будемо сподіватися, що новий міністр оборони буде рішучішим і буде давати “здачу”, належну відсіч московитам.

Залишити коментар