Держкіно виділило 20 млн грн на фільм, який розповідає про одностатеві стосунки двох чоловіків

Так, загальний бюджет стрічки становитиме 25 мільйонів гривень, із яких 20 мільйонів — державні. Фільм розповідає про 17-річного підлітка Поля з хворою психікою. Він живе в шикарному маєтку, веде розгульний спосіб життя і проявляє нездорову прихильність до власної матері Софії, яка живе разом з ним. 

Згодом у житті Поля і Софії з’являється молодий хлопець Антуан і його батько Марк. У Поля починаються стосунки з Антуаном, а у Софії — з Марком. Проте зрештою у житті головних героїв стається трагедія.

Як пише видання Hromadske, продюсером і сценаристом фільму є Олексій Гладушевський, який також був продюсером телесеріалу «Перші ластівки».

У 2008 році вийшов український фільм «Сафо», у якому теж порушували тему ЛГБТ-стосунків. Проте його режисером був британець. Натомість стрічка «Мій юний принц» стане першим повнометражним художнім фільмом про ЛГБТ-стосунки, який створять в Україні й виключно українською командою.

Чому це важливо?

Значна частина українців все ще негативно сприймає ЛГБТ-людей. Так, у серпні 47% жителів відповіли, що негативно ставляться до представників ЛГБТ+. Натомість позитивне ставлення лише у 7-8% українців.

Моніторингова мережа Центру «Наш світ» у 2020 році задокументувала в Україні 188 випадків дій на ґрунті гомофобії чи трансфобії, дискримінації, а також інших порушень прав ЛГБТ+ в Україні.

Реклама

Залишити коментар