31% чернівчан не знає хто голова ОДА — опитування

54% чернівчан незадоволені діяльністю мера Романа Клічука. Міська рада теж отримала низькі результати — лише 22% опитаних позитивно оцінили її роботу. Про це йдеться у результатах опитування Соціологічної групи “Рейтинг”.

60% чернівчан однозначно готові взяти участь у виборах міської ради та міського голови. 14% – вагаються (50/50), 5% – можливо б взяли участь, 20% – малоймовірно прийшли б на дільниці. Відносно вищий рівень готовності взяти участь голосуванні у старшій віковій групі.

Згідно результатів опитування, лідерами у рейтингу довіри серед місцевих політиків є Віталій Михайлішин (довіряють – 33%, не довіряють – 57%), Олексій Каспрук (довіряють – 33%, не довіряють – 57%) та Роман Клічук (довіряють – 29%, не довіряють – 59%).

Відзначився голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук: 31% чернівчан вказали, що не знають його. Політику не довіряють – 46%, а довіряють — 17%.

Лідерами серед партій на виборах до міської ради є партії “Єдина альтернатива” (19,1% серед тих, хто визначився та має намір голосувати), та партія “Команда Михайлішина” (18,4%). Партію “Слуга народу” готові підтримати 13,6%, партію “Європейська солідарність” – 8,6%, “Батьківщина” – 8,2%, “Пропозиція” – 7,7%. Рейтинг інших політичних сил – менше 3%. Водночас близько 16% чернівчан не визначилися з партією яку б хотіли підтримати на виборах.

У рейтингу кандидатів на міського голову лідерами є Віталій Михайлішин (28,5% серед тих, хто визначився та має намір голосувати) та Роман Клічук (27%). За Олексія Каспрука готові проголосувати 20,1%, а за народну депутатку Олену Лис – 6,1%. Рейтинги інших кандидатів – менше 3%. Тих, хто не визначився, – близько 15%.

У парламентському рейтингу лідером є партія “Слуга народу”, яку готові підтримати 31,2% тих, хто визначився і має намір проголосувати. За партію “Європейська солідарність” – 16,2%, партію “Батьківщина” – 16,1%, партію “Опозиційна платформа – За життя” – 7,2%, партію “Сила і честь” – 5,2%, партію “УДАР Віталія Кличка” – 3,5%, “Голос” – 3,3%, “Українська стратегія Гройсмана” – 3,1%. Рейтинг інших політичних сил – нижче 3%. Тих, хто не визначився за кого хоче проголосувати близько 14%.

Реклама

Залишити коментар