В Одесі суд зобов’язав двох чоловіків, вчинивших крадіжку, прочитати твори Шевченка, Марка Твена і Джека Лондона

Малиновський райсуд Одеси визнав двох чоловіків винними у крадіжці магнітол з автомобілів, але звільнив від трирічного терміну ув’язнення і дав випробувальний термін в один рік.

За цей час фігуранти 19-ти і 23-х років мають з’являтися для реєстрації та повідомляти суд  про зміну місця роботи, а також прочитати кілька художніх творів. Про це йдеться у посиланні на рішення суду.

Зокрема, йдеться про такі твори:

  • Повість “Пригоди Тома Соєра”, 1876 рік, автор – Марк Твен;
  • Роман “Пригоди Гекльберрі Фінна”, 1884 рік, автор – Марк Твен;
  • Пригодницька повість “Біле Ікло”, 1906 рік, автор – Джек Лондон;
  • Вірш Тараса Шевченка “Минають дні, минають ночі …”, 1845 рік.

Обвинувачені у січні 2021 року вкрали дві магнітоли з автомобілів на штрафмайданчику, втім, побачивши охорону, вони кинули рюкзак з награбованим та втекли. Але пізніше вирішили повернутися за вкраденим, тоді їх і затримали.

Як йдеться у рішення суду, хлопці щиро розкаялися та сприяли слідству, тому отримали саме випробувальний термін.

Крім того, суддя запитав їх про обізнаність у літературі, на що хлопці відповіли, що геть не пам’ятають шкільної програми, а один із фігурантів заявив, що взагалі не любить читати. У зв’язку з цим суд дійшов висновку, що “за розвитком особи є майже дітьми, зі своїм обмеженим внутрішнім світом”.

“Суд вважає, що вони не є особами суспільно небезпечними, які здатні на системне вчинення кримінальних правопорушень”, – йдеться у рішенні.

Реклама

Залишити коментар