На Буковині поліціянти задокументували 30 фактів підроблення COVID-сертифікатів

Правоохоронці задокументували 30 фактів підроблення документів на COVID-безпечність. Також слідчі повідомили про підозру 7 фігурантам у правопорушеннях передбачених статтею 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Співробітники Головного Управління Національної поліції в Чернівецькій області за 9 місяців виявили та задокументували 30 випадків підробки документів про вакцинацію та негативних результатів ПЛР-тестувань на COVID-19. За всіма фактами слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань. 

Наразі вже 7 особам працівники Слідчого управління ГУНП повідомили про підозру у скоєнні правопорушень передбачених статтею 358 Кримінального кодексу України.  За 12 фактами слідчі та дізнавачі проводять досудове розслідування. Крім того, 12 епізодів об’єднаних в 4 кримінальні  провадження, поліцейські скерували до суду.

Зокрема, правоохоронці задокументували діяльність злочинної групи в складі 3 осіб, яка займалася виготовленням та збутом підроблених документів щодо відсутності коронавірусної інфекції SARS-Cov-2. Такі «липові» документи використовувались під час виїзду за межі України та в’їзду до країн Європейського союзу. У фігурантів справи правоохоронці провели обшуки, під час яких виявили та вилучили речі та предмети, що свідчать про їхню злочинну діяльність. Всім учасникам групи повідомлено підозру та застосовано запобіжні заходи у вигляді домашнього арешту.

На даний час кримінальне провадження перебуває в суді.

Поліція Буковини застерігає громадян від підроблення документів про COVID-безпечність. Згідно зі статтею 358 Кримінального кодексу України, за підроблення та збут таких документів передбачена відповідальність у вигляді штрафу, арешту, обмеження або позбавлення волі. За використання фальшивого документа винній особі загрожує штраф до 850 гривень, до 6 місяців арешту або до 2 років обмеження волі. 

Реклама

Залишити коментар