Навіть не скористався: Глибоцький райсуд визнав винним чоловіка, який придбав GPS-трекер

Глибоцький райсуд Чернівецької області оштрафував на 850 грн місцевого мешканця за куплений на AliExpress GPS-трекер. У постанові суду вказано, що мешканець Глибокої навіть не використовував пристрій, втім, у вересні 2021-го працівники СБУ вилучили у чоловіка GPS-трекер через наявні у ньому функції віддаленого аудіозапису. Про це пише Zaxid.net.

GPS-трекер завдяки магніту кріпиться до автомобіля. При цьому він справді може записувати звуки.

Буковинець пояснив, що у 2020 році придбав на AliExpress чохли для телефона і як додаток представник компанії запропонував йому скористатися акційною пропозицією та придбати за 1 долар “випадковий подарунок” реальна вартість якого може коливатись від 1 до 100 доларів. У результаті він отримав невідомий йому пристрій попередньо схожий на флеш-накопичувач.

Подивившись відеоогляди на YouTube, чоловік зрозумів, що придбав GPS-трекер, але так і не використовував його, оскільки не мав відповідної sim-картки. Як про цей пристрій дізналися працівники СБУ, невідомо, втім, у вересні завели справу за незаконне зберігання спецзасобів негласного отримання інформації.

Розглядаючи цю справу, суддя Глибоцького райсуду Юлія Маковійчук визнала буковинця винним та призначила йому мінімально передбачений штраф у 850 грн з конфіскацією GPS-трекера в дохід держави.

Реклама

Залишити коментар