Щеплюватимуть перед поїздкою: у Чернівцях на залізничному вокзалі розгорнуть пункт вакцинації

З 25 жовтня у Чернівцях на залізничному вокзалі запрацює пункт вакцинації проти COVID-19. Про це повідомляють на сайті Укрзалізниці

В Україні діють нові правила пасажирських перевезень. Зокрема пасажирам під час поїздок за межі області необхідно пред’являти COVID-сертифікати або негативний тест на коронавірус.

Міжрегіональні перевезення в Україні дозволяють лише за наявності у всіх водіїв та пасажирів одного з документів: довідки про отримання хоча б однієї дози вакцини проти COVID-19;документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації (міжнародний, внутрішній або іноземний сертифікат про вакцинацію проти COVID-19);негативного результату ПЛР-тесту або експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, який чинний 72 години (станом на час посадки);паперової довідки за формою 063-О про отримання першої дози вакцини проти COVID-19 (її може видати лікар, який проводив щеплення).

Також на 10 залізничних вокзалах цілодобово працюють пункти експрес-тестування на COVID-19: Київ, Львів, Харків, Одеса, Дніпро, Запоріжжя, Мукачево, Кривий Ріг, Вінниця та Полтава (станція Полтава-Київська).

Ця послуга для пасажирів, які мають квиток на поїзд, коштує 350 грн. Від початку їх функціонування — 21 жовтня — зробили понад 4 тисяч тестів.

Реклама

Залишити коментар