Написав понад 40 книжок: на Буковині встановили пам’ятник ізраїльському письменнику

У Старій Жадовій Сторожинецької громади відкрили пам’ятник Агарону Аппельфельду. Ізраїльський письменник народився на Буковині та постраждав від нацистських репресій. Про це повідомляє Чернівецька ОДА.

Агарон Аппельфельд написав і видав понад чотири десятки книжок, які перекладені більш ніж тридцятьма мовами. 9-річним хлопчиком відомий ізраїльський письменник Агарон Аппельфельд потрапив до чернівецького гетто, звідки його депортували до одного з концтаборів Трансністрії. Матір Агарона загинула, а із батьком його назавше розлучило заслання. Хлопчику ж дивом вдалося втекти із табору смерті.

Нині Ініціатором такого вшанування пам’яті про видатного вихідця з Буковини стали літературознавець і перекладач Петро Рихло та очільниця Єврейського музею у Берліні, художниця Гельґа фон Льовеніх. Із цією подією мешканців села привітав голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук.

Погруддя письменнику встановили на території Старожадівського ліцею. Під час відкриття учні закладу нагадали також біографію письменника. І хоч більшу частину життя він прожив у Ізраїлі, проте завжди повторював: “Україна вкарбувалася в мою пам’ять і моє серце”.

Реклама

Залишити коментар