Уряд спростив правила користування додатком «Вдома» після повернення в Україну

Уряд змінив правила в’їзду до України для невакцинованих людей. Тепер вони мають встановити додаток «Вдома» лише на 72 години, поки не отримують результат тесту на коронавірус.

Про це повідомляють у Мінцифрі та МОЗ.

Так, додаток «Вдома» змінить свій функціонал: його потрібно встановлювати на 72 години, до моменту поки людина зробить ПЛР чи тест на антиген. Проходити контроль за даними геолокації та робити фото буде не потрібно.

Якщо будь-який із тестів буде негативним, застосунок можна видаляти. У випадку позитивного результату потрібно звернутися до сімейного лікаря.

Якщо людина з будь-яких причин не зробила тест, через 72 години додаток деактивується, а інформація передається до правоохоронців, які надалі проводитимуть вибіркову перевірку за перебуванням у місці самоізоляції.

Крім того, громадян України, які відмовляться встановлювати «Вдома», відправлятимуть на 14-денну обсервацію, а іноземцям відмовлятимуть у в’їзді.

Зміни набирають чинності з моменту офіційної публікації постанови №1236. Наразі на сайті уряду не опублікували змінену постанову.

Реклама

Залишити коментар