Чоловік, який підірвався у лісі на Буковині, у Рівному зберігав арсенал зброї

Понад тисячу набоїв, три кілограми пороху, майже шість кілограмів тротилу, 72 гранати, 42 підривачі, 46 артснарядів, 9 фугасних мін та ще 15 одиниць вибухонебезпечних предметів вилучили поліцейські вчора, 12 жовтня, із гаражного приміщення на вулиці Романа Шухевича.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівненської області.

За повідомленням працівників ДСНС про виявлену вибухівку о 12:40 на місце події негайно виїхали слідчо-оперативна група та працівники вибухотехнічної служби ГУНП. Поліцейські встановили, що гараж належить загиблому 53-річному жителю обласного центру, який займався пошуками історичних цінностей. Перебуваючи у лісовому масиві у Чернівецькій області, він підірвався на знайденому артилерійському снаряді часів війни дев’ятого жовтня цьогоріч.

За фактом незаконного зберігання боєприпасів та вибухівки розпочато досудове розслідування за частиною 1 статті 263 КК України. Вилучені тротил та артилерійський снаряд калібру 40 мм скеровані для проведення експертизи до Рівненського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС. Усі інші об’єкти часів війни передані піротехнічній службі ГУ ДСНС в Рівненській області для подальшого знищення.

Реклама

Залишити коментар