Відставка голови ВР приведе до суттєвих змін у президії Чернівецької облради, – Бурбак

Відставка голови Верховної ради України Дмитра Разумкова спричинить перестановки у місцевих політичних розкладах на Буковині. Таку думку висловив народний депутат двох скликань Максим Бурбак в ефірі програми «Постфактум» на телеканалі ТВА.

«Мені цікаво тільки, скільки мине часу від цієї нашої передачі до того, як події в облраді почнуть відбуватися, – наголосив політик. – Хочу нагадати всім, що наприкінці жовтня запрацює Інститут імперативного мандату для депутатів місцевого самоврядування, відповідно до якого – якщо буде рішення про виключення депутата з фракції, він буде позбавлятися мандату, натомість поступившись місцем наступному представнику партії.

Нагадаю, рік тому, коли обирали голову Чернівецької обласної ради, я висловлював позицію, для області буде краще, якщо це буде представник партії, яка набрала найбільше голосів виборців, партії Президента, партії монобільшості. Для того, щоб область працювала, щоб було більше коштів на об’єкти «великого будівництва», на будь що – нам потрібна комунікація з монобільшістю, з парламентом, з Офісом Президента, з кабміном. Тоді не почули, бо хтось хотів для себе «політичного трампліну». От і зробили такий «партійший мєждусобойчік», коли Аграрна партія, ЄС і ОПЗЖ створили президію під себе.

І ще згадайте, як тоді спершу була досягнута домовленість про підтримку на голову кандидата від «Слуги народу», а в день голосування – не дали голосів. Думаю, що ті події просто так не минулися, «хтось» зробив на полях позначечку і тепер, використовуючи механізм імперативного мандату, почнуть наводити лад у партійних лавах.

Чи пригадаймо події місячної давнини, коли сесія Чернівецької районної ради прийняла Звернення до облради, щоб вони розглянули питання недовіри голові ОДА Сергію Осачука. Голова Чернівецької районної ради Руслан Домніцак – представник «Слуг народу». І коли голова обласного осередку Олена Лис сказала, що позиція райради – це не було рішення партії, а ініціатива деяких депутатів, пан Домніцакв інтерв’ю підтвердив, що це чітка позиція за те, що Осачук не надав приміщення, за те, що школи недобудовані, за те, що «нас не чують, не бачать і до нас ніхто не приходить».

Отже логічно – якщо є різні позиції в партії, то певне, що будуть робитися якісь оргвисновки. І Закон про імперативний мандат, який ще називають «законом про партійне рабство», вже зовсім скоро може бути випробуваний на «неугодних» депутатах для зведення особистих рахунків,” – наголосив політик

Реклама

Залишити коментар