Напад на «Схеми»: Мецгер написав у Фейсбуці, що подав у відставку

Відсторонений від виконання службових обов’язків голови правління “Укрексімбанку” Євген Мецгер, який фігурує у справі про напад на журналістів програми “Схеми”, написав заяву на звільнення.

Про це він повідомив у Facebook.

“Сьогодні я написав заяву про звільнення з посади голови правління АТ Укрексімбанк. Це логічний крок – єдино можливий у ситуації, коли потрібно відвернути негативні наслідки для банку”, – написав Мецгер.

Він також додав, що написання заяви про відставку є його власною оцінкою того, що сталося в банку. “Сподіваюсь, що цей крок допоможе відновленню довіри до банку”, – написав Мецгер, додавши, що “практично вся моя кар’єра пов’язана з цим банком. Саме тут я почав працювати ще у 2006 році. За це час пройшов різні сходинки. У 2020 році очолив банк”.

Як повідомлялося, знімальна група програми “Схеми” заявила про напад 4 жовтня під час інтерв’ю з головою правління Укрексімбанку. За інформацією журналістів, голові правління цієї фінансової установи Євгену Мецгеру не сподобалося одне із запитань, після чого охорона застосувала силу до оператора, відібрала техніку та флешку із записаним відео.

Через годину знімальній групі повернули техніку, але відео усього інтерв’ю та самого нападу було видалене, повідомили журналісти.

Пізніше журналісти “Схем” заявили, що відновили відео, видалене працівниками Укрексімбанку під час нападу на знімальну групу. На цьому відео, зокрема, за інформацією журналістів, зафіксовані голова правління банку Євген Мецгер, директор департаменту інформаційної політики Укрексімбанку Володимир Пікалов, директор департаменту банківської безпеки Укрексімбанку Ігор Тельбізов та інші.

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за фактом перешкоджання професійній діяльності журналістів (за ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу).

6 жовтня Мецгер заявив, що складає повноваження на час проведення слідчих дій Національною поліцією та внутрішньої перевірки в банку. Наглядова рада Укрексімбанку на екстреному позачерговому засіданні прийняла рішення відсторонити голову правління Мецгера від здійснення повноважень на час проведення внутрішнього розслідування.

8 жовтня, керівнику Укрексімбанку повідомили нову підозру – йому інкримінують перешкоджання законній професійній діяльності журналістів та незаконне утримання людей (ч.ч. 1, 3 ст. 171, ч. 2 ст. 146 Кримінального кодексу України).

Того ж дня правоохоронці повідомили працівнику охорони Укрексімбанку про підозру у перешкоджанні роботі журналістів та умисному вчиненні насильницьких дій.

Реклама

Залишити коментар