Українська стала офіційною мовою муніципалітету в Бразилії

Українська мова 5 жовтня стала офіційною у бразильському муніципалітеті Прудентополіс. Тепер вона зможе там функціонувати на рівні з португальською — офіційною мовою в Бразилії.

Про це повідомив Світовий Конґрес Українців у Facebook.

Відповідне рішення місцеві депутати підтримали одноголосно. У Конґресі Українців зазначили, що новий закон відкриє нові можливості для обміну спеціалістів та навчання молоді.

Як йдеться у документі, закон дозволить муніципалітету забезпечити викладання української мови, а також сприятиме її популяризації серед населення.

Для цього місто може розвивати пресу, музику, театр та інші сфери культури українською мовою. Крім того, у Прудентополісі тепер зможуть навіть встановлювати дорожні та туристичні знаки українською мовою.

Прудентополіс — муніципалітет та його адміністративний центр у штаті Парана. Населення — приблизно 50 тисяч людей. Цей муніципалітет називають столицею української громади у Бразилії, адже 75% усього населення міста мають українське походження. Переважно це вихідці з Тернопільщини. У муніципалітеті досі існують публікації українською мовою, а релігійні святкування та радіопрограми ведуть українською мовою.

Реклама

Залишити коментар