Обережно шахраї: буковинців ошукали на майже 100 тисяч гривень

Буковинські правоохоронці розповіли про нові випадки шахрайства, через які жителі регіону втратили значні статки. Шахраї працювали по вже відомій схемі–представившись працівниками банку. Ще одне шахрайство скоїли під час продажу товарів через сервіс онлайн-оголошень. Про це повідомляє відділ комунікації поліції у Чернівецькій області

Довірливість 29-річного жителя села Клішківці Дністровського району коштувала йому 50 тисяч гривень. До чоловіка впродовж тижня телефонував нібито працівник служби безпеки банку і пропонував допомогу в проходженні авторизації для захисту коштів. Увійшовши в довіру до потерпілого, псевдобанкір дізнався необхідні персональні дані та впродовж декількох хвилин зняв з банківської карти вищевказану суму.

Водночас 35-річній жительці села Ставчани, цього ж району, зателефонував невідомий, який представився співробітником банку. Зловмисник повідомив про блокування карткового рахунку та запропонував продиктувати три цифри на зворотній стороні карти. Коли потерпіла надала секретну інформацію (CVV-код), з її рахунку зникли 40 тисяч гривень.

Правоохоронцям повідомили про ще один випадок шахрайства. Цього разу мова йшла про покупку через онлайн-сервіс. 40-річному чернівчанину зателефонував нібито покупець і, посилаючись на проблеми з оплатою товару, запропонував відкрити новий картковий рахунок. Однак, для активації такої картки її необхідно поповнити. Нічого не підозрюючи, заявник переказав на фейкову картку 20 тисяч гривень.

Поліцейські звертаються до буковинців і наполегливо рекомендують в жодному разі не розголошувати свої персональні та секретні дані. У випадку проблем із банківськими рахунками звертайтеся у найближче відділення банку чи телефонуйте на гарячу лінію за телефонами вказаними на звороті банківської картки.

Реклама

Залишити коментар