Вакцинували від 80% персоналу: буковинські школи серед призерів всеукраїнського розіграшу

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) в Україні спільно з Міністерством охорони здоров’я, Міністерством освіти і науки, а також магазином гаджетів та аксесуарів провели всеукраїнський конкурс серед навчальних закладів. Ті, де вакцинували від 80% персоналу, брали участь у розіграші цінних призів.

Подію підтримало Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в Україні. Ідея мала успіх серед працівників освіти, адже на конкурс подалися 6 134 школи, щоб бути вакцинованими і відкритими. Переможцями стали:

Висоцький заклад загальної середньої освіти Висоцької сільської ради Сарненського району Рівненської області;Спасько-Михайлівський заклад загальної середньої освіти I-IIІ ступенів Новодонецької селищної ради Донецької області.Мислятинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Ізяславської міської ради Хмельницької області.

Ці навчальні заклади вже дуже скоро отримають свої здобуті суперпризи — набори з 10 комп’ютерів, 10 гарнітур та 10 роутерів. До того ж набори з 10 гарнітур і роутера отримає кожна з 15 шкіл, які виграли мініпризи:

  • Мощенська гімназія — філія ОНЗ “Люблинецький ліцей Люблинецької селищної ради Волинської області”;
  • Філія Високопільський заклад загальної середньої освіти І-ІІ ступенів Опорного закладу Очеретинський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Олександрівської селищної ради Донецької області;
  • Навчально-виховний комплекс “Спеціалізована школа І ступеня з поглибленим вивченням англійської мови — дошкільний навчальний заклад “Перша ластівка” Оболонського району м. Києва”;
  • Ніжиловицька гімназія Макарівської селищної ради Київської області;
  • Могилівська гімназія Герцаївської міської ради Чернівецької області;
  • Кинашівська загальноосвітня школа I-III ступенів Борзнянської міської ради Чернігівської області;
  • Червонополянська філія Костянтинівського опорного закладу загальної середньої освіти Костянтинівської сільської ради Херсонської області;
  • Благодатнівська гімназія Широківської селищної ради Дніпропетровської області;
  • Любарський ліцей №1 Любарської селищної ради Житомирської області;
  • Антонівська філія опорного закладу “Академічний ліцей” Скадовської міської ради Херсонської області;
  • Рогізненська гімназія Жидачівської міської ради Львівської області;
  • Попівська гімназія з угорською мовою навчання Косонської міської ради Закарпатської області;
  • Булдичівський заклад загальної середньої освіти Романівської селищної ради Житомирської області;
  • Тирлівська філія Шляхівсього опорного закладу Гайсинського району Вінницької області;
  • Добрянський навчально-виховний комплекс “Загальноосвітній навчальний заклад-дошкільний навчальний заклад” Городоцької районної ради Львівської області.

Окрім того, всім учасникам надіслали почесні відзнаки та гарантовані призи за публікації про конкурс у соціальних мережах під хештегом #ВакцинованіВідкриті.

Усі призи надішлють щойно департаменти освіти підтвердять рівні вакцинації у колективах шкіл-переможниць. Учасники й учасниці конкурсу надіслали нам багато своїх історій про те, як стати вакцинованими і відкритими.

Директорка Кибинської гімназії Миргородської міської ради Полтавської області Лариса Лисенко розповіла історію вакцинації її колективу.

“Чи можна вважати дистанційне навчання ефективним? Особливо тоді, коли в нашому населеному пункті неякісне покриття мережі інтернет, не в усіх дітей була можливість приєднатися до онлайн-уроків. У деяких родинах один телефон на 3–4 дитини або й навіть відсутність засобів зворотного зв’язку. Вчителі нашої гімназії виходили з положення, як могли. Щоб викласти матеріал одного уроку в одному класі, потрібно було з певною групою працювали онлайн через zoom, з другою — через VIBER, з третьою телефоном. Це тяжка потрійна праця! Тому, коли було встановлено умови провакцинуватися колективу на 80% до 1 вересня, всі працівники гімназії зробили це, досягнувши позначки 100%”.

А ось з Розтоківського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Усть-Путильської сільської ради Вижницького району Чернівецької області нам написали такі слова.

У цей складний час, вакцинація — єдиний спосіб продовжити виконувати головний обов‘язок педагога: виховувати і навчати! Тому офіційно заявляємо, що ми вакциновані (понад 80% працівників) і відкриті (завдяки вакцинації колектив школи має можливість стабільно працювати в умовах карантину, надаючи якісні освітні послуги, зберігаючи при цьому своє життя і здоров’я, здоров’я своїх близьких та учнів)”.

Реклама

Залишити коментар