В Ізраїлі для отримання COVID-сертифікату відтепер необхідно мати три щеплення

В Ізраїлі з 3 жовтня запровадили нові правила для отримання COVID-сертифіката. Якщо людина зробила друге щеплення від коронавірусу менш ніж 6 місяців тому, їй знадобиться ревакцинація.

Про це пишуть The New York Times та The Times of Israel.

В Ізраїлі COVID-сертифікат необхідний для входу в громадські місця: ресторани, готелі, клуби, заклади культури тощо. Невакцинованим дозволяють вхід лише у випадку наявності негативного результату експрес-тесту, який дійсний протягом 24 годин, або негативного ПЛР-тесту, який дійсний протягом 72 годин. 

Крім того, COVID-сертифікат могли отримати люди, які перехворіли упродовж останніх шести місяців. Проте правила змінилися і для них: їм треба зробити хоча б одне щеплення, щоб отримати документ. Як зазначає The Times of Israel, через такі нововведення COVID-сертифікати втратять від 1,7 до 1,9 мільйона громадян.

Такі зміни у країні запровадили після того, як зафіксували значне зниження імунітету у людей через п’ять або шість місяців після другої дози вакцини Pfizer — найбільш розповсюдженої в Ізраїлі.

Крім того, у країні почалася нова хвиля зростання захворюваності на COVID-19. Якщо влітку там фіксували менш як пів тисячі щоденних випадків, то у вересні цей показник часто перевищував 10 тисяч.

Ще однією причиною запровадження третьої дози є дослідження, які показали її ефективність в запобіганні важких захворювань.

Реклама

Залишити коментар