Зеленський стурбований новинами про затримання Саакашвілі, посла Грузії викликали до МЗС

Прессекретар президента України Сергій Никифоров відреагував на інформацію про затримання третього президента Грузії Міхеіла Саакашвілі. У МЗС України заявили, що викликали очільника грузинського посольства.

Никифоров написав у Facebook, що президент Володимир Зеленський стурбований новинами і тоном заяв у Грузії «з приводу можливого розвитку ситуації». Він додав, що Україна звертається до грузинської сторони за роз’ясненнями і що посольство України в Грузії поки не отримало офіційних відомостей про затримання.

За словами Никифорова, в Офісі президента «уважно стежать» за ситуацією.

Прессекретар МЗС України Олег Ніколенко заявив у Twitter, що керівника посольства Грузії викликали до МЗС, щоб отримати офіційну інформацію про підстави та обставини затримання Саакашвілі.

Міхеіл Саакашвілі є громадянином України і очолює Офіс простих рішень.

Адвокат Саакашвілі раніше підтвердив його затримання, а грузинський телеканал Пірвелі опублікував кадри з третім президентом країни в наручниках.

Прем’єр Грузії Іраклій Гарібашвілі під час брифінгу увечері 1 жовтня заявив, що Саакашвілі затримано в Грузії. За його словами, правоохоронці заздалегідь знали про переміщення політика і повністю контролювали процес.

До цього в МВС Грузії спростовували інформацію про те, що Саакашвілі перетнув державний кордон країни.

Вранці 1 жовтня Міхеіл Саакашвілі повідомив, що прибув до Грузії. Це підтвердили в його українському офісі. Саакашвілі закликав своїх прихильників провести мітинг на його підтримку і 2 жовтня прийти на вибори, щоб «врятувати Грузію».

У Грузії проти Саакашвілі відкрито чотири кримінальні справи, щодо двох із них є вироки: за перевищення службових повноважень його заочно засудили до шести років в’язниці, за злісне перевищення повноважень — до трьох років в’язниці.

Саакашвілі не був у Грузії відтоді, як завершилася його друга президентська каденція в 2013 році.

Реклама

Залишити коментар