Експосадовця Адміністрації президента та РНБО судитимуть за державну зраду ㅡ СБУ

У Службі безпеки України повідомили про завершення досудового розслідування щодо колишнього посадовця Адміністрації президента України та Апарату Ради національної безпеки і оборони. Його обвинувачують у державній зраді.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

За даними слідства, експосадовця завербувала іноземна спецслужба на шкоду державній безпеці України, а його «кураторів» цікавили відомості держтаємниці, до яких він мав допуск і фактичний доступ.

Правоохоронці встановили, що колишній посадовець категорії «Б» протягом тривалого часу збирав і передавав кураторам інформацію, у тому числі закритого характеру, про вищі органи влади України.

Він мав допуск до державної таємниці, зокрема за формою 2. Вона передбачає роботу з інформацією, що має ступінь «цілком таємно» і «таємно».

Раніше в СБУ повідомляли, що досудове слідство підтвердило факти здійснення експосадовцем розвідувально-підривної роботи проти України.

1 червня 2021 року суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Наразі колишньому чиновнику вручено обвинувальний акт, а матеріали кримінального провадження за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України направлено до суду.

Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 15 років.

Реклама

Залишити коментар