Ціна конфлікту у Чернівецькій міській раді – 50 мільйонів гривень.

Народний депутат двох скликань Максим Бурбак вважає, що бійки і блокування у Чернівецькій міській раді відбуваються не для відстоювання інтересів двірників, а через захист фіктивних фірмочок, які присмокталися до міського бюджету. Таку думку політик висловив в ефірі передачі «Постфактум» на телеканалі ТВА.

«У минулій каденції Верховної ради ми ухвалили рішення щодо демонополізації ринку надання комунальних послуг у містах, – нагадав Максим Бурбак. – Тобто приватні управлінські компанії змогли заходити на торги і, якщо вони конкурентноздатні, то ЖРЕПи перестають працювати. Але у Чернівцях по-своєму зрозуміли реформування галузі. У квітні 2018 року виконком Чернівецької міськради ухвалив такі конкурсні вимоги, щоб деякі фірми, які під це тільки й були створені, могли виграти такий конкурс. А за кілька днів перед тим депутати незаконно усунули з посади міського голову Олексія Каспрука – щоб їм ніхто не заважав.

Я відразу відреагував і звернувся до правоохоронців, державної фіскальної служби і запитав, як фірма, створена місяць-два тому, в якій зареєстрований один працівник, буде прибирати прибудинкову територію? Ось є відповідь ДФС, що й справді у фірмі «Порядок в домі» зареєстрований один працівник. А вони вже виграли конкурс і отримують гроші з бюджету.

У 2019 році на прибирання в місті було виділено 45 мільйонів гривень. Якщо там працює одна людина, то нарікання на бруд – постійні. 50% цих грошей ідуть на оплату праці прибиральників, а 50% – в кишені. Ось вам і ціна цього конфлікту в міській раді: 50 мільйонів гривень за два з половиною роки!

Шановні виборці, вони там підтримують не ваші інтереси. Вони відстоюють ці 50 мільйонів гривень для власних кишень. І правильно зробив міський голова Роман Клічук, коли, після численних нарікань на неякісну роботу, угоди були розірвані. Це і стало каменем спотикання між його командою і тими, хто присмоктався до бюджетного корита.

І рейтинг міст, у якому Чернівці – останні, це оцінка присутності деструктивних сил Продана і його кліки у міській раді за останні 10 років!

Реклама

Залишити коментар