СБУ провела тактико-спеціальні навчання у центрі Чернівців

За легендою тренувань, група «терористів» захопила заручників у залі кінотеатру під час перегляду фільму. Зловмисники висунули низку вимог.

Про це повідомляє пресслужба Управління СБ України в Чернівецькій області.

Зокрема, «терористи» вимагали:

  • зустрічі з ув’язненим, котрий утримується в Чернівецькому слідчому ізоляторі,
  • броньований автомобіль,
  • літак з пілотами та вільний «коридор» для вильоту за межі України,
  • 100 тис. доларів США готівкою.

В разі невиконання вимог, зловмисники погрожували вбити заручників і підірвати заміновані об’єкти в місцях масового скупчення людей у різних частинах міста.

Для безпеки «заручників» правоохоронці вели активні переговори зі зловмисниками, проте через агресивну поведінку «противника» було прийнято рішення розпочати спецоперацію. В її результаті правоохоронці знешкодили «терористів» та звільнили «заручників».

На зображенні може бути: на відкритому повітрі

Тренування проводилися в умовах, максимально наближених до реальних. Участь у них взяли підрозділи СБУ, Національної гвардії, Збройних Сил, Національної поліції, Держприкордонслужби, Держспецзв’язку, Державної служби з надзвичайних ситуацій, а також представників органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

На зображенні може бути: 6 людей та люди стоять

Після завершення заходів організатори проаналізували рівень виконання поставлених завдань та алгоритми міжвідомчої взаємодії. За підсумками обговорення визначили напрямки подальшого вдосконалення порядку дій для запобігання й нейтралізації загроз державній безпеці України.

Реклама

Залишити коментар